Nieuwe toekomst Rivierzone Vlaardingen

20 juli 2020

De bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat ziet kansen voor de plannen van gemeente Vlaardingen met de Rivierzone. Daarin wordt bedrijvigheid langs het water gecombineerd met woningbouw nabij OV. De gemeente Vlaardingen gaat nu verder met de transformatieplannen. René Daemen, gebiedsmanager bij gemeente Vlaardingen, vertelt hier meer over de ontwikkelingen in de Rivierzone.

Ook gaf de bestuurscommissie advies op transformatieplannen voor bedrijventerrein Het Nieuwe Rivium in gemeente Capelle aan den IJssel, het toevoegen van detailhandel aan de woonwijk Wilderszijde in gemeente Lansingerland en transformatie van bedrijventerreinen in gemeente Zoetermeer.

De plannen zijn getoetst aan regionale afspraken in de Strategie Werklocaties en de aanvullende TransformatieWijzer Werklocaties. De 23 gemeenten in de metropoolregio versterken samen het economisch vestigingsklimaat. Onder andere door te sturen op de voorraad van kantoren, bedrijventerreinen en detailhandel, zodat de economie en werkgelegenheid een impuls krijgen.