Nieuwe P+R Rotterdam geopend

22 februari 2022

Gemeente Rotterdam heeft dinsdag 22 februari de vernieuwde P+R Noorderhelling geopend. De P+R met 500 parkeerplaatsen bevindt zich naast de tramhalte (23) en is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage vanuit de MRDH.

Wethouder Rotterdam opent P+R Noordhelling

Wethouder Judith Bokhove opent vernieuwde P+R Noordhelling in Rotterdam

Twee in één

Het nieuwe pand aan de Stadionweg dient twee projecten. De oude P+R Noordhelling groeide uit zijn voegen en was toe aan een grootschalige renovatie. Tegelijkertijd had GAMMA plannen om naar dezelfde locatie te verhuizen om aan de Koperslagerstraat ruimte te maken voor het beoogde nieuwe stadion en de gebiedsontwikkeling Stadionpark/Feyenoord City.

De vernieuwde P+R Noordhelling is meer dan alleen een parkeerplaats. Deze moderne mobiliteitshub beschikt behalve parkeerplaatsen ook over bezettingssignalering, 18 laadpalen, cameratoezicht en toiletten. Daarbij fungeert de P+R Noordhelling door zijn gunstige locatie als een directe aansluiting op het openbaar vervoer die je in no time naar Maashaven of het centrum brengt. Stadion De Kuip en het uitgaansgebied De Veranda liggen bovendien op loopafstand.

Judith Bokhove, wethouder Mobiliteit, jeugd en taal, is zeer te spreken over deze P+R aan de rand van Rotterdam: “Bereikbaarheid van de stad is belangrijk. De P+R Noorderhelling biedt de zekerheid van een parkeerplaats voor je auto en je kunt verder de stad in reizen met het openbaar vervoer of deelmobiliteit of zelfs de watertaxi. Hoe je ook verder wilt reizen, alles is dichtbij beschikbaar.”

Mensen bezoeken de vernieuwde P+R Noordhelling

Gratis parkeren voor OV-reizigers

Voldoende P+R plekken aan de rand van de stad dragen bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van de stadscentra. Dit is waarom de metropoolregio Rotterdam Den Haag een financiële bijdrage levert aan deze projecten De gemeente Rotterdam maakt hierin grote stappen. Een stad die leefbaar is voor bewoners, ondernemers en bezoekers én die goed bereikbaar is.

Reis je met het openbaar vervoer, dan kun je hier je auto gratis parkeren. Meer informatie