Nieuwe fietstunnel Pijnacker: veilig en lekker fietsen naar werk en school

12 juli 2019

Inwoners van Pijnacker-Nootdorp, die bijvoorbeeld op de fiets naar het werk in Delft gaan,  kunnen sinds donderdag 11 juli weer gebruik maken van het fietspad langs de N470. Hier is de fietstunnel onder de Komkommerweg weer geopend. Kinderen van de Johannesschool uit Pijnacker mochten als eerste op versierde fietsen door de tunnel na de opening door wethouder Ilona Jense.

Wethouder Jense: "Er is een jaar hard gewerkt met speciaal materiaal en mensen, maar met een heel mooi resultaat. We behouden een snelle en veilige fietsverbinding tussen Delfgauw en Pijnacker. Fietsers hoeven straks niet de nieuwe Komkommerweg over te steken. Als fietser rijd je er gewoon onderdoor. Wel zo makkelijk en veilig".
Als wethouder verkeer hoopt zij dat alle kinderen, zoals de Johannesschoolkinderen vandaag, in de toekomst nog vaak gebruik maken van deze fietsroute naar school of straks naar het werk.

Woon-werkverkeer op de fiets

De 23 gemeenten in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) stimuleren het woon-werkverkeer op de fiets. Fietsambassadeur Peter Meij: “Fietsen is goed voor de bereikbaarheid, draagt bij aan minder uitstoot van CO2 en is ook nog eens gezond. Lekker en veilig door kunnen fietsen is daarbij van belang. Een tunnel zoals deze kan daarin net het verschil maken.”
Voor de aanleg van de tunnel heeft de MRDH een financiële bijdrage van ca. 1,8 miljoen euro gegeven.