Nieuwe fietsbrug De Snelbinder in gebruik genomen

Naar overzicht
9 maart 2015
provincie Zuid-Holland

Betere bereikbaarheid voor auto- en fietsverkeer in Westland
Nieuwe fietsbrug De Snelbinder in gebruik genomen

 

Maandagmiddag 9 maart 2015 is de nieuwe fietsbrug over het Vlietpolderplein in Naaldwijk, De Snelbinder, officieel geopend. De opvallende brug vormt een herkenbare toegang tot het Westland. Ingrid de Bondt, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland, Bram Meijer, wethouder verkeer en vervoer van de gemeente Westland en Tom de Bruijn, bestuurder Metropoolregio Rotterdam Den Haag verrichtten de officiële openingshandeling.

Westland bereikbaar voor auto- en fietsverkeer
De Snelbinder is onderdeel van het 3-in-1 project. Dit project, bestaand uit de aanleg van drie grote verkeerspleinen, verbetert de infrastructuur. Daardoor wordt de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid van Westland sterk verbeterd. Ingrid de Bondt: “In het gebied waar de tuinbouw een grote bijdrage levert aan de regionale economie is goede doorstroming van verkeer van essentieel belang. Daarom voeren wij als provincie deze maatregelen door.”  Fietsveiligheid is een belangrijk onderdeel. Dankzij De Snelbinder is er nu een fietsverbinding om de drukke Burgemeester Elsenweg (N213) in alle richtingen veilig en comfortabel over te steken.

Innovatief asfalt
Komende zomer wordt ter afronding de definitieve asfaltlaag op de fietsbrug aangebracht. Het betreft innovatief asfalt, waarbij strooien in de wintermaanden niet of nauwelijks nodig is. De provincie heeft zich tot doel gesteld om enerzijds de veiligheid en het comfort voor fietser in de winterperiodes te vergroten en anderzijds de onderhoudskosten van het wegdek van de fietsbrug te verlagen. Via een relatief nieuwe manier van aanbesteden, Best Value Procurement (BVP), maakt de provincie gebruik van innovatieve kennis uit de markt. Binnen deze pilot tonen marktpartijen aan dat hun oplossing het meest geschikt is om de doelstellingen te behalen waarbij door de provincie gekeken wordt naar de meeste waarde voor de beste prijs. Binnenkort wordt de keuze gemaakt voor de beste oplossing. Aankomende zomer wordt deze innovatieve oplossing gerealiseerd. In de winterperiodes gaan fietsers hier gemak van ondervinden. Dit geldt ook voor de provincie zelf, omdat zij nauwelijks meer hoeft te strooien tegen gladheid. De pilot moet uitwijzen of deze oplossing breed  toegepast kan worden binnen de provincie.

De realisatie van De Snelbinder is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Zuid-Holland, Stadsgewest Haaglanden en de gemeente Westland.

Meer informatie over het 3-in-1 project is te vinden op www.zuid-holland.nl/3in1project