Nieuwe fiets- en voetgangerstunnel station Delft Campus

21 juni 2021

De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder station Delft Campus is open. De tunnel is een van de bouwstenen van de complete stationsvernieuwing van Delft Campus. Die past weer in het versnellen en verbeteren van OV-verbindingen langs de lijn Leiden-Dordrecht. Daaraan draagt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag financieel bij.

Marc Rosier, portefeuillehouder OV-ontwikkeling Metropoolregio Rotterdam Den Haag: “Deze tunnel verbindt wonen, werken en studeren. Het maakt deel uit van een bredere ambitie waar snel OV tussen Leiden en Dordrecht de ruggengraat van is. De universiteiten van Leiden, Delft en Rotterdam worden daardoor beter verbonden. We gaan ook bedrijven en woningen bouwen langs deze lijn. En die sluiten straks aan op goede en snelle metro-, bus- en tramverbindingen in de hele metropoolregio. Zo versterken we elkaar in Zuid-Holland.”

Voor het eerst door de tunnel

Regiodirecteur van ProRail Helga Cuijpers fietste met Martina Huijsmans (wethouder Mobiliteit gemeente Delft) en Stephan Brandligt (gebiedswethouder Schieoevers en station Delft Campus) als eerste door de nieuwe tunnel. Ook studente Jessy van Eesteren van de TU Delft fietste mee. Studenten maken veel gebruik van dit station en daarom is ook Jessy erg blij met de komst van de tunnel: “Zo kunnen studenten makkelijker en sneller bij het station en hoeven we niet meer om te fietsen.”