MRDH vervangt haltebankjes

Naar overzicht
2 mei 2017

Naar aanleiding van incidenten waarbij kinderen met een vinger knel zaten in een gaatje van een zitbankje, vervangt MRDH alle bankjes in de bijna 1100 OV haltes in de gemeenten Midden Delfland, Delft, Westland en Den Haag.

Het vervangen van de bankjes is 2 mei gestart en zal uiterlijk 14 juli zijn afgerond. Vanwege de doorlooptijd van de vervanging heeft de MRDH waarschuwingsstickers laten plakken op de huidige bankjes.

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag betreurt het dat er kinderen met hun vinger klem kwamen te zitten in een haltebankje. Het reizen met het openbaar vervoer moet voor iedereen veilig zijn, ook voor de allerkleinste onder ons.

De MRDH stelt hoge eisen aan de inrichting van de OV-haltes: de haltes moeten een  eenduidige uitstraling hebben, efficiënt zijn in beheer en onderhoud, de inrichting moet vandalismebestendig zijn en alles moet 20 jaar meegaan. Voor straatmeubilair gelden geen eisen t.a.v. kindveiligheid. Na overleg met de fabrikant bleek het niet mogelijk de bankjes aan te passen, daarom vervangt MRDH alle bankjes in de bijna 1100 ov-haltes.  Dat kost in totaal € 550.000 en wordt betaald uit de reclameopbrengsten van de reclamevlakken in de haltes. De herinrichting van alle bijna 1100 OV-haltes (abri, hekwerk (10km) haltepalen, prullenbak, bankje) heeft circa 10 miljoen euro gekost en is volledig bekostigd uit de reclameafdrachten van de reclamevlakken in de abri’s.