Meer vroege ritten naar Rotterdam The Hague Airport in 2016

Naar overzicht
17 juli 2015
Metro E

In 2016 rijdt bus 33 van de RET op werkdagen twee vroege ritten extra van Rotterdam Centraal Station en een vanaf metrostation Meijersplein naar Rotterdam The Hague Airport. Dit is een van de wijzigingen die zijn opgenomen in de nieuwe vervoerplannen van de openbaar vervoerbedrijven in de metropoolregio die onlangs door de Vervoersautoriteit van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) akkoord zijn bevonden.

Ook verbetert de aansluiting voor reizigers die overstappen bij grote OV-knooppunten in de regio. Reizigers in Den Haag en Delft moeten rekening houden met omleiding van de tram, omdat gewerkt wordt aan de tramsporen en aan de wegen. Overigens blijven de meeste dienstregelingen van bus, tram en metro in 2016 nagenoeg gelijk aan 2015.

Jaarlijks nieuwe vervoerplannen
Jaarlijks maken Connexxion, HTM, HTMbuzz, RET en Veolia een vervoerplan waarin staat hoe bus, tram en metro gaan rijden in het komende jaar. Aanpassingen hierop zijn bijvoorbeeld nodig door werkzaamheden waardoor een tramlijn een andere route moet volgen of een busrit in de avonduren heeft zo weinig passagiers dat het niet langer rendabel is deze busrit te handhaven. De MRDH beoordeelt deze plannen en stelt ze vast na een consultatieronde bij de gemeenten en consumentenorganisaties.

Aan het eind van het jaar informeren de OV-bedrijven de reizigers over de nieuwe dienstregeling.