Marjolein Steinebach nieuwe manager Economisch Vestigingsklimaat MRDH

16 september 2020

Vanaf 14 oktober is Marjolein Steinebach manager Economisch Vestigingsklimaat van de MRDH. Ze neemt de functie over van Broer Duursma die met zijn gezin naar Indonesië vertrekt waar zijn vrouw een prachtige professionele uitdaging krijgt.

Wim Hoogendoorn, secretaris en algemeen directeur van de MRDH: “Marjolein heeft hart voor de metropoolregio en heeft zich binnen de MRDH de afgelopen jaren laten zien als een professional waar ze verantwoordelijk was voor verschillende programma’s ter versterking van het economisch vestigingsklimaat. Bovendien is Marjolein een heel fijn persoon om mee samen te werken. Het Management Team van de MRDH kijkt dan ook uit naar de samenwerking.”

Marjolein Steinebach ontwikkelde passie voor de publieke zaak: “Toen ik studeerde dacht ik niet dat ik voor de overheid zou gaan werken. Een afstudeerstage bij de inspectie Verkeer en Waterstaat was erg leuk maar mijn blik was nog steeds gericht op de markt. Bij toeval kwam ik na mijn afstuderen bij het ministerie van BZK terecht. Daar groeide mijn enthousiasme voor het werken bij de overheid. Als Coördinator Regionale Samenwerking bij de gemeente Vlaardingen zag ik de impact van het werk bij inwoners en bedrijven. Daar kwam ik ook voor het eerst in aanraking met de regio. Wow, dacht ik, daar gebeuren mooie dingen. Toen er een vacature bij team EV open kwam heb ik dan ook geen moment getwijfeld. In welke andere baan krijg je nu mogelijkheid om op zo’n mooie manier een bijdrage te leveren aan de uitdagingen van nu en de toekomst? Sinds 2018 ben ik in dienst bij de MRDH en ben ik betrokken (geweest) bij diverse programma’s uiteenlopend van de strategische agenda, vrijetijdseconomie tot nu het laatste jaar de innovatieprogramma’s Zorgtech en Agritech.  Verbinden en het contact zoeken is de rode draad in mijn carrière en dat blijf ik doen ook in mijn nieuwe rol als Manager EV. Resultaat telt alleen als het aan een behoefte voldoet. Dat is de instelling waarmee ik mijn werk samen met onze partners in de metropoolregio wil doen. Ik kijk er enorm naar uit.”