Interview Ab van der Touw in Den Haag Centraal

Naar overzicht
10 december 2014
Ab van der Touw

In Den Haag Centraal van 4 december 2014 staat een interview met Ab van der Touw, topman Siemens CEO: 'Binnen afzienbare tijd kunnen we zelf onze auto ontwerpen'

Een selectie uit het artikel:

Ab van der Touw (59) is al dertig jaar werkzaam bij Siemens. het internationale concern in elektronica en elektrotechniek voor industrie, energie en gezondheidszorg. Vanaf 2010 als bestuursvoorzitter van Siemens Nederland, op de hoofdvestiging aan de Haagse Prinses Beatrixlaan. Het bedrijf vestigde zich 135 jaar geleden in Den Haag.
[...]
Vanaf het Huygenspark verhuisde het bedrijf naar de Binckhorst om in 1972 op de huidige locatie neer te strijken, waar momenteel een ingrijpende verduurzaming en renovatie aan de gang zijn. Na voltooiing mag het zich het meest innovatieve en duurzame kantorengebouw in Den Haag noemen. "Op dezelfde wijze verduurzamen we overheidsgebouwen, grote ziekenhuizen en universiteitsklinieken door het hele land. We hebben intussen zes andere vestigingen in Nederland, maar Den Haag is de bakermat en hoofdvestiging". De band met Den Haag is sterk gebleven ondanks pogingen van bijvoorbeeld Rotterdam enkele jaren geleden om een verhuizing te bewerkstelligen. "We hebben goede contacten met en in Den Haag. Een stad die, niet in de laatste plaats dankzij de voortreffelijke burgemeester Jozias vanAartsen, groot internationaal aanzien geniet. Indachtig de Deltametropool-ambitie hebben Aboutaleb en Van Aartsen intussen afgesproken niet in elkaars vijver te vissen maar te kiezen voor één grote gezamenlijke vijver".

Bron: 
Den Haag Centraal