Inholland sluit deal over spreiden lestijden

03 juni 2021

Hogeschool Inholland is de eerste onderwijsinstelling in de metropoolregio Rotterdam Den Haag die afspraken heeft gemaakt met de OV-bedrijven over het spreiden van lestijden. Het gaat daarbij om een samenwerking met de NS, HTM en RET.

“We zijn heel blij dat Inholland zijn verantwoordelijkheid pakt. Ze zijn een koploper in spreiding van lestijden. Dat is belangrijk voor een goed bereikbare regio door de dag heen. Ik hoop dat andere onderwijsinstellingen het goede voorbeeld volgen”, aldus Christel Mourik, manager Openbaar Vervoer van de MRDH.

De MRDH stimuleert dat vervoerders en onderwijsinstellingen afspraken maken over het spreiden van lestijden. Door de bestaande capaciteit van het openbaar vervoer over de gehele dag optimaal te benutten, kunnen we een optimale dienstregeling voor de reizigers bewerkstelligen én financieel efficiënte dienstregelingen rijden.

"Het huidige onderwijsschema is geldig tot en met november dit jaar. In september gaan we samen met de vervoerders om tafel om te evalueren of het schema voor ons heeft gewerkt en wat de effecten waren voor de vervoerders,“ zegt Monique Koelewijn, Directeur Facilitaire Zaken en Vastgoed van Inholland. “In september hebben we ook beter zicht op de ontwikkelingen rondom corona”, aldus Monique.

Op dit moment worden, in het kader van de onderwijsaanpak, gesprekken gevoerd met de andere onderwijsinstellingen om tot soortgelijke afspraken te komen. Maatwerk is hierbij van toepassing omdat het hier verschillen in onder andere grootte en onderwijssoort betreft.