Haagse schoolkinderen steken Duim Omhoog voor Klimaatgezant

Naar overzicht
12 juni 2017

Onder luid gerinkel van fietsbellen en de duimen omhoog zwaaiden vanmorgen de leerlingen van de Haagse Archipelschool een peloton van zo’n veertig wielrenners uit die naar de Velo-City in Arnhem fietsen. Onder de wielrenners bevonden zich de klimaatgezant Marcel Beukeboom, de fietspromotor van Bereikbaar Haaglanden Roel Lenoir en de directeur-generaal Bereikbaarheid Mark Frequin van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Tijdens de Velo-City, een internationale conferentie, vragen zij om aandacht voor het klimaat.

Een week eerder is de klimaatgezant al langs geweest op de basisschool om met de leerlingen te praten over duurzaamheid en fietsen en het verband tussen die twee. Marcel kreeg van de kinderen een lijstje mee met ‘zo-maak-je-fietsen-fijner’ acties. Denk aan een inlaadfiets die energie opwekt, een actie om geld te verdienen met de fiets, zo’n 0,30 per 3 kilometer of een fiets die al trappend je powerbank oplaadt.

Deze en andere ideeën neemt hij mee om zowel tijdens zijn rit als op Velo City verder te verspreiden.

Onderweg sluiten ook wethouders van andere gemeenten en medewerkers van de Universiteit van Wageningen aan. Ook zij hebben klimaatboodschappen bij zich. Op de eindbestemming in het Openluchtmuseum in Arnhem biedt iedereen de ideeën en boodschappen aan de burgemeesters van Arnhem en Nijmegen en de voorzitter van Velo-City aan.

Duim Omhoog
De Ga3.0 Duim Omhoog actie is een onderdeel van de campagne van Bereikbaar Haaglanden.

Dit is een initiatief van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en EVO en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden.
Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen. Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.ga3.0.nl voor meer informatie.

Bron: 
Bereikbaar Haaglanden