Ga3.0! Probeer een e-bike

Naar overzicht
3 juli 2015

Foto: Wethouder van Hemert, wethouder verkeer van de gemeente Rijswijk en ambassadeur van Bereikbaar Haaglanden staat model op het promotiemateriaal.

Fietshandelaren geven elektrische fietsen om uit te proberen

Een aantal fietshandelaren in Haaglanden, Leiden en Alphen aan den Rijn stellen elektrische fietsen ter beschikking aan werknemers om uit te proberen. Zij doen mee aan de campagne Ga3.0 om mensen gratis te laten ervaren hoe het is om met de fiets naar het werk te gaan.

Mensen die balen van de files en altijd al eens zo’n elektrische fiets wilden uitproberen, hebben nu de kans. Op verschillende plaatsen in de regio kunt u bij een lokale fietshandelaar zes dagen gratis een elektrische fiets uitproberen om er mee naar het werk te gaan. De actie loopt tot 1 november. Elke deelnemende fietshandelaar stelt de gehele periode 1 of meer fietsen ter beschikking.

René van Hemert, wethouder verkeer van de gemeente Rijswijk en ambassadeur van Bereikbaar Haaglanden moedigt deze actie aan. Hij staat zelfs model op de posters en het promotiemateriaal. “De fiets is voor mij een prettig en vertrouwd vervoermiddel. Als het even kan, ga ik op de fiets naar kantoor. Daar voel ik mij goed bij. Een beetje beweging en een frisse neus halen, is heerlijk als je ook veel bureauwerk moet doen. Nog afgezien van het feit dat je zeker in de stad met de fiets veel sneller bent. Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik werd gevraagd als fietsambassadeur. Dat ben ik eigenlijk al jaren. Met de fietsactie van Ga3punt0.nl is het nu voor iedereen heel gemakkelijk om een e-bike uit te proberen. Zo kun je net als ik ervaren hoe fijn het is om te fietsen naar het werk.

Deelnemende fietshandelaren zijn Hans Struijk, Juizz, Gek van fietsen, Bike Totaal van Hulst en Bike Experts. Wilt u meedoen en zes dagen lang gratis een elektrische fiets uitproberen? Kijk dan op www.ga3punt0.nl en meld u aan.

Bereikbaar Haaglanden
De Ga3.0 campagne wordt geïnitieerd door Bereikbaar Haaglanden. Dit is een samenwerkingsverband van VNO-NCW West, Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en EVO en heeft als doel om de regio Haaglanden beter bereikbaar te maken. Bereikbaar Haaglanden is een onderdeel van het Beter Benutten Vervolg programma van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Meer informatie