Finale Public Transport Innovation Challenge verplaatst

16 maart 2020

Op donderdag 12 maart 2020 heeft de Nederlandse overheid in overleg met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) onder meer besloten dat evenementen met meer dan honderd personen verboden zijn. Dit met betrekking tot het indammen van de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Tot en met maandag 6 april 2020 moeten alle programma's worden opgeschort en waar mogelijk verplaatst.
In verband met deze maatregelen hebben RET, HTM, MRDH en YES!Delft besloten het finale evenement van de Public Transport Innovation Challenge, welke 24 maart zou plaatsvinden, onder voorbehoud te verplaatsen naar medio juni.
Wij houden u op de hoogte over de aangepaste planning.
 

Bericht 26 februari

Op 24 maart 2020, pitchen tien finalisten van de Public Transport Innovation Challenge hun slimme technologische oplossingen die bijdragen aan het verminderen van de knelpunten tijdens de spits. Deze challenge is uitgeschreven door Yes!Delft onder de vlag van de InnOVatieroute.

Met de InnOVatieroute werken HTM, RET en MRDH samen aan innovaties om het OV in de metropoolregio nóg beter te maken. Deze keer vragen we het netwerk van YesDelft! ons te helpen met slimme technologische oplossingen die bijdragen aan het verminderen van de knelpunten tijdens de spits.

De afgelopen maanden zijn bij Yes!Delft meer dan 30 ideeën aangemeld. Tien daarvan pitchen op 24 maart hun technologische oplossingen voor een expertjury. Deze jury zal na de pitches, de winnaar van de Public Transport Innovation Challenge bekend maken. De winnende oplossingen worden begeleid en krijgen de kans om een pilot te starten bij de vervoerbedrijven HTM en/of RET. Blijkt uit de pilot dat er potentie is? Dan willen de RET en HTM optreden als eerste gebruikers.

Nieuwsgierig welke technologische innovaties gaan bijdragen aan nog beter OV in de regio? Meld je dan voor dit event:

 https://www.aanmelder.nl/publictransportinnovationchallenge