Fietsstraat Delftweg in Rijswijk open!

Naar overzicht
10 december 2018

Fietsstraat Delftweg open!

Mensen stimuleren om vaker de fiets te pakken als ze naar hun werk gaan. Dat was voor de gemeente Rijswijk, de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag de belangrijkste reden om de Delftweg te veranderen in een fietsstraat. Vrijdag 7 december was de feestelijke opening. De wethouders van Rijswijk Björn Lugthart en Armand van de Laar ‘pompten’ samen met Floor Vermeulen (gedeputeerde provincie Zuid-Holland) en Peter Meij (bestuurder Metropoolregio Rotterdam Den Haag) de vernieuwde Delftweg open.  Ze werden daarbij aangemoedigd door bewoners en ondernemers van de Delftweg.

Deze fietsstraat Delftweg draagt bij aan het streven van de MRDH om het gebruik van de fiets te stimuleren voor woon-werk-verkeer van korter dan 15km. Op zulke afstanden is de fiets een uitstekend middel  en deze fietsstraat  maakt dat de fietsforens snel en comfortabel van woonhuis naar werk fietst.  Als meer mensen op de fiets naar hun werk gaan, draagt dat bij aan een betere bereikbaarheid van de regio en aan het verminderen van CO2-uitstoot in het verkeer.

De metropoolregio stimuleert het gebruik van de fiets door subsidies voor de aanleg van forenzen-fietsroutes. De aanleg van deze fietsstraat in Rijswijk is daar een mooi voorbeeld van: door regionaal samen te werken en samen geld aan te vragen, is er via het programma Beter Benutten, geld van uit het Rijk beschikbaar gekomen voor de aanleg van oa. de fietsstraat Delftweg in Rijswijk.