Fietspad Westvoorne officieel geopend

Naar overzicht
24 september 2015

Foto: Onder aanvoering van burgemeester Peter de Jong arriveerde een gemeentelijke wielerploeg bij het fietspad, waarna de drie bestuurders met het doorknippen van een lintje het fietspad officieel openden. 

Op donderdag 24 september 2015 opende gedeputeerde Floor Vermeulen, samen met fietsambassadeur René van Hemert (Metropoolregio Rotterdam Den Haag) en wethouder Paméla Blok-van Werkhoven (gemeente Westvoorne) het nieuwe, vrijliggende, fietspad langs de Westvoorneweg (N496) in Westvoorne.

De provincie heeft het fietspad, inclusief de aansluiting op 2 parallelwegen langs de Westvoorneweg tussen de Kleidijk en de Rietdijk, aangelegd. Met dit vrijliggende fietspad is een veilige verbinding gerealiseerd, fietsers hoeven nu niet meer over de Westvoorneweg te fietsen, tussen auto- en vrachtverkeer.  Floor Vermeulen: ‘De opening van het fietspad is opnieuw een stap verder in onze ambitie om de best bereikbare provincie te worden, ook voor de fietser’. 
Ook René van Hemert van de MRDH is blij met het nieuwe fietspad: "Met dit fietspad is de verkeersveligheid voor de fiets, maar ook voor het overige verkeer, sterk verbeterd. En met de aansluiting van dit fietspad aan het fietspad langs de N218 (Kleidijk) is het fietsnetwerk weer verder met elkaar verbonden."
Wethouder Paméla Blok- van Werkhoven: "Wij in Westvoorne zijn blij en trots dat we vandaag met elkaar de officiële opening van het lang gewenste fietspad kunnen vieren. Wij hopen dat we deze vruchtbare samenwerking met de Provincie en de Metropoolregio in de toekomst nog verder kunnen uitbouwen."
In de afgelopen jaren is de N496 in het kader van Duurzaam Veilig door de provincie heringericht, met andere belijning en de aanleg van twee rotondes. Momenteel wordt de aanleg van een derde rotonde (Kleidijk) voorbereid, deze wordt naar verwachting uiterlijk in 2018 aangelegd. De Provincie en MRDH hebben de aanleg van het fietspad gefinancierd.

Bron: 
Persbericht gemeente Westvoorne