Op de fiets werkt 3x beter! Duurzamer, slimmer en fitter

Naar overzicht
20 april 2017

In Haaglanden is vandaag de actie Op de fiets werkt 3x beter gestart om het fietsen naar het werk te stimuleren. Fietsen naar het werk levert een belangrijke bijdrage aan een prettige leefomgeving, voorkomt files en draagt bij aan de vitaliteit van medewerkers. Zowel voor werkgevers als voor medewerkers zijn er de komende maanden leuke acties. MN is de eerste werkgever in Haaglanden waar Bereikbaar Haaglanden 3 e-bikes voor haar medewerkers heeft neergezet. Medewerkers kunnen deze e-bikes een week lang gebruiken als alternatief voor de auto en zo ervaren hoe het is om daarmee naar het werk te komen. Deze actie is onderdeel van Ga3.0, Op de fiets werkt 3x beter, een campagne van Bereikbaar Haaglanden.

Irene Mangnus, HR adviseur: “MN stimuleert al jaren groenere manieren van reizen en heeft vitaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast hebben we redelijk wat collega’s die binnen een straal van 15 kilometer van kantoor wonen. Voor hen zou een e-bike interessant kunnen zijn. Daarom willen we deze medewerkers de mogelijkheid geven de e-bike op een laagdrempelige manier uit te proberen.”

E-bike week lenen
Roel Lenoir fietspromotor van Bereikbaar Haaglanden meldt: “Ook andere werkgevers kunnen contact opnemen wanneer zij fietsen naar het werk willen stimuleren. We beginnen dan met een check van je fietsbeleid. Op basis daarvan kunnen we de e-bikepool inzetten. Doet je werkgever niet mee met de actie dan kun je als automobilist altijd zelf een week lang een e-bike lenen bij een aangesloten fietshandelaar bij jou in de buurt. Op www.ga3punt0.nl kun je je aanmelden.”

Fietsen voor het goede doel
Iedereen die fietst wordt ook opgeroepen de Toury Fietsgame te downloaden, dan spaar je mee voor het goede doel. Dit jaar is dat het project Fietsen Alle Jaren. Fietsen alle deelnemers 1 miljoen kilometer bij elkaar, dan wordt een nieuwe fietsriksja aangeschaft. Hiermee kunnen mensen met een beperking of ouderen toch lekker met de fiets naar buiten. Met de app zie je bovendien hoeveel calorieën je verbrandt, hoeveel kilometer je fietst en hoe je het ervan afbrengt in vergelijking met anderen. Goed voor een gezonde competitie van medewerkers onderling!

Duim omhoog voor de fietser
Bereikbaar Haaglanden gaat de komende maanden verschillende keren fietsers in het zonnetje zetten met de actie 'Duim Omhoog'. Kijk op www.ga3punt0.nl waar de 'Duim Omhoog' actie plaatsvindt en fiets langs. Ook voor jou steken we graag onze duim omhoog!

Bereikbaar Haaglanden
De bereikbaarheid van de regio Haaglanden en Rijnland vergroten, dat is het doel van Bereikbaar Haaglanden. Dit initiatief is een samenwerking van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en evofenedex en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en medewerkers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen. Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.ga3.0.nl voor meer informatie.

Bron: 
Bereikbaar Haaglanden