Feestelijke digitale opening stationshal Alexander

29 juni 2020

Op 10 juli wordt de nieuwe stationshal van station Rotterdam Alexander feestelijk geopend. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk om een traditionele opening te organiseren, maar reizigers worden niet teleurgesteld. Om 13:30 uur wordt de opening live uitgezonden op het YouTube-kanaal van NS. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om thuis live mee te kijken.

Steeds meer mensen komen naar de regio om te wonen, werken, studeren en recreëren. Het aantal reizigers groeit en daarom werkt de Metropoolregio Rotterdam Den Haag aan kwalitatief goed openbaar vervoer. Het nieuwe station Rotterdam Alexander zorgt ervoor dat reizigers uit de stad en de regio makkelijker kunnen overstappen van trein naar metro en vice versa. Samen met de uitstraling van het nieuwe station is het de verwachting dat de automobilist wordt verleid om het OV te gebruiken, zodat de filedruk op de A20 vermindert en de bereikbaarheid van de regio verbetert. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft daarom 7,7 miljoen euro bijgedragen aan het verbeteren van station Rotterdam Alexander.

Nieuwe faciliteiten

Het nieuwe station heeft veel glas voor sociale veiligheid en vernieuwde faciliteiten, zoals liften, toiletten, in- en uitcheckpoortjes en winkels. In het nieuwe station komen metro en trein samen onder één dak. Daarnaast is een snelle overstap binnen het gebouw toegevoegd door middel van een loopbrug over de metrosporen, waardoor de grootste groep overstappers snel, veilig en comfortabel over kan stappen.

Natuurlijk hopen alle partners dat het station snel bezichtigd en gebruikt kan worden. In een normale situatie stappen 37.000 reizigers op een werkdag op dit station in bus, metro of trein.

Partners

De verbouwing van station Rotterdam Alexander is een samenwerking tussen de RET, NS, ProRail, gemeente Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en De Verkeersonderneming.