Eerste bijdragen voor innovatieve zorgproducten toegekend

12 juni 2020

De eerste bijdragen vanuit het Innovatieprogramma ZorgTech zijn deze week toegekend. Zes van projectconsortia die een aanvraag deden kunnen starten met een haalbaarheidsonderzoek of experimenteren met de doorontwikkeling van hun product. Vanuit het innovatieprogramma ontvangen zij daarvoor een financiële bijdrage, projectbegeleiding en hulp bij promotie. Alle projecten werken aan innovatieve technologische oplossingen om zorg dichter bij huis te brengen en/of zorgprofessionals te ondersteunen. Na de zomer wordt er nog een mogelijkheid geboden om projecten in te dienen en een voucher te bemachtigen.

Botbreuken

De zes projecten die nu van start zijn dragen bij aan het dichter bij huis brengen van de zorg en het ondersteunen van de zorgprofessional. Bijvoorbeeld een digitale zelfzorgleefstijlcoach voor diabetespatiënten. Maar ook een opvoedrobot genaamd Luna die ouders van kinderen tot 2,5 jaar kan helpen en advies geeft over eten en structuur of wat te doen bij koorts. Een andere technologische zorginnovatie is een meetsensor die gebruikt wordt bij het herstellen van botbreuken. Zie hiervoor ook dit item van Omroep West

Tweede ronde

ZorgTech is een gezamenlijk programma van MRDH, InnovationQuarter, Medical Delta, TNO en de provincie Zuid-Holland om innovatie in de gezondheidszorg te bevorderen door toepassing van technologie. Een actueel overzicht van alle gestarte innovatieprojecten is te vinden op de ZorgTech-programmasite. Daar is ook informatie te vinden over het vormen van een projectconsortium en aanvragen van een voucher. De uiterlijke indieningsmogelijkheid voor de volgende ronde is 22 september. De projecten starten dan 1 november.

Lees het uitgebreide nieuwsbericht op de website van Zorgtechnologie