Op de e-bike naar het werk steeds populairder

14 maart 2019

Met de elektrische fiets naar het werk wordt steeds populairder. Oud en jong waarderen dat de e-bike duurzaam is, bijdraagt aan fitheid en het gemak ervan: altijd de wind mee waardoor langere afstanden mogelijk zijn en altijd een parkeerplek. Steeds meer mensen schaffen dan ook een e-bike aan voor het woon-werkverkeer.

Om te ervaren hoe het is om met een elektrische fiets naar het werk te gaan, organiseert Bereikbaar Haaglanden en Rijnland ook dit jaar een e-bike Probeeractie. Medewerkers die nu met de auto reizen, kunnen een week lang (van vrijdag tot donderdag) een e-bike uitproberen.

E-bike proberen naar het werk

Roel Lenoir van Bereikbaar Haaglanden en Rijnland: “De Ga3.0 Probeeractie is succesvol omdat het mensen die aarzelen de gelegenheid biedt om zonder kosten en gedoe een aantal dagen te ervaren hoe het is om met de elektrische fiets naar het werk te gaan. Want iedereen kan wel zeggen dat een e-bike zo geweldig is, maar is dat ook echt zo? Onze actie geeft je het antwoord. De afgelopen jaren hebben we ruim 500 medewerkers op de fiets naar het werk gekregen. Het leukste zijn de reacties van de deelnemers na afloop. De een nog positiever dan de ander. Bij 81% is het reizen met de e-bike goed tot uitstekend bevallen. 53% is van plan een e-bike aan te schaffen en 46% wil vaker naar het werk gaan fietsen. Andere reacties waren dat fietsen fitter maakt, bijdraagt aan duurzaamheid en dat je met de fiets geen hoge parkeerkosten hebt.”

Wegwerkzaamheden

De komende jaren vinden in de Randstad veel werkzaamheden aan wegen, bruggen en tunnels plaats. De e-bike waarmee je gemakkelijk een afstand van 15 kilometer aflegt, is dan een slim alternatief om die vertragingen te omzeilen. Automobilisten die de e-bike naar het werk willen proberen, kunnen terecht op www.ga3punt0.nl.

Enkele cijfers over fietsen

Jaarlijks wordt er in Nederland ruim 15 miljard kilometer gefietst. Zuid-Holland is daarbij koploper met 2,8 miljard kilometer. Sinds 2005 is het fietsgebruik met 12% toegenomen. Deze groei, onder oud en jong, komt vooral door het gebruik van de e-bike.

Bereikbaar Haaglanden en Rijnland is een publiek privaat netwerkplatform van VNO-NCW West, de MRDH, gemeente Den Haag, evofenedex en TLN. Tevens zijn ruim 100 werkgevers en 24 ondernemersverenigingen aangesloten. Het gezamenlijke doel is het duurzaam en bereikbaar houden van de regio. Naast het uitproberen van de e-bike worden ook andere probeer acties georganiseerd zoals met het openbaar vervoer.

Bron: Bereikbaar Haaglanden