Duurzaamheid-balans Haaglanden 2014 aangeboden aan algemeen bestuur MRDH

Naar overzicht
3 december 2014
Duurzaamheid

De MRDH geeft aan aan een duurzame internationale Metropoolregio te werken. "Waarin bewoners en bedrijven zich optimaal kunnen ontplooien en (internationale) bezoekers zich welkom voelen.” De Vervoerautoriteit en het team van het Economisch Vestigingsklimaat spannen zich in om mobiliteit en de economische ontwikkeling duurzaam te maken.

Om die reden is door Hans Horlings, regiobestuurder Milieu&Duurzaamheid van het Stadsgewest Haaglanden, de Duurzaamheidsbalans Haaglanden 2014 aangeboden aan het bestuursforum en het algemeen bestuur van MRDH. Het Stadsgewest Haaglanden presenteerde in 2008 de Visie duurzame ontwikkeling Haaglanden en maakte de visie meetbaar met de Duurzaamheidsbalans 2014.

Het Stadsgewest: "Deze balans, interessant voor iedereen die zich bezig houdt met duurzaamheid, is namelijk van belang voor de MRDH. Met landelijke indicatoren wordt een basis gelegd voor een (duurzaamheids)benchmark van regio’s. Haaglanden had de primeur om als eerste regio een benchmarkrapport op basis van de Nationale Monitor Gemeentelijke Duurzaamheid af te leveren. Dat neemt niet weg dat de MRDH met deze beproefde methode zijn voordeel kan doen om de realisatie van de metropoolambitie, in vergelijking met andere metropolen in het land, te monitoren."