Directeuren delen auto

Naar overzicht
14 februari 2017

Directeuren van negen organisaties gaan de uitdaging aan om met elkaar een auto te delen voor zakelijke ritten. Elke organisatie krijgt een week lang een BMW i3 te leen om zo te ervaren hoe het delen in de praktijk werkt en of het iets is voor hun bedrijf. Sommige zakelijke afspraken zijn niet bereikbaar met het OV of zijn te ver om te fietsen. Dat is vaak de reden waarom men met de auto in de drukke spits naar het werk rijdt. Met een zakelijke deelauto die klaar staat op het werk, is dat niet meer nodig en is er alle vrijheid om op een alternatieve manier naar het werk te reizen.

De Ga3.0 actie “Deel een BMW met je MT” wordt georganiseerd om directeuren te laten ervaren hoe handig (en duurzaam) een elektrische, zakelijke deelauto is. Met een smartmobiel en een pas wordt de auto geopend en gestart. Laden gaat met een Fastned abonnement.

Deelnemende organisaties zijn: Van Dorp installaties Zoetermeer, Gemeente Zoetermeer, PostNL, Langerak de Jong BV, Gemeente Midden-Delfland, gemeente Pijnacker-Nootdorp, Royal Lemkes, Corpus en de RDW.

Eerste ervaringen
Martin ten Brummeler, vestigingsdirecteur Van Dorp Zoetermeer is de eerste die de zakelijke deelauto in ontvangst heeft genomen. “We zijn aan het onderzoeken of elektrisch rijden iets is voor onze organisatie. Deze actie helpt daarbij. Tot nu toe ben ik positief verrast. Het rijcomfort is prima voor de afstanden die ik er mee gereden heb. Het gebruik van de WeGo app is nog wel wennen ten opzichte van het gebruik van een “normale” afstandsbediening/sleutel.”

Bereikbaar Haaglanden
De actie is een samenwerking tussen Bereikbaar Haaglanden en BMW Den Haag die de auto ter beschikking stelt. MT-leden die ook overwegen een zakelijke auto te delen en de uitdaging willen aangaan, kunnen zich melden. Er is nog voor drie organisaties een week beschikbaar. Na afloop vullen alle MT-leden een vragenlijst in om de ervaringen te inventariseren.

Regio beter bereikbaar maken
Bereikbaar Haaglanden is een initiatief van VNO-NCW West, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Duurzaam Den Haag, TLN en EVO en maakt onderdeel uit van het programma Beter Benutten Haaglanden. Doel is een betere bereikbare regio door een efficiënter gebruik van wegen, het OV en het fietsnetwerk, in combinatie met het verbeteren van de voorzieningen en het inzetten van slimme beleids- en gedragsmaatregelen. Hierdoor wordt het werkgevers en werknemers gemakkelijker gemaakt om op een andere manier en/of op andere tijden te reizen. Kijk ook op www.bereikbaarhaaglanden.nl en www.ga3.0.nl voor meer informatie.

Bron: 
Bereikbaar Haaglanden