De digitale revolutie komt eraan: Do IoT Fieldlab officieel van start

Naar overzicht
18 oktober 2019
Openingshandeling Do IoT Fieldlab TU Delft

V.l.n.r.: Wethouder Gerard Mostert (Katwijk), wethouder Bas Vollebregt (Delft), decaan John Schmitz (TU Delft), wethouder Saskia Bruines (Den Haag) en Berry Vetjens (TNO)

Het nieuwe fieldlab Do IoT (Delft on Internet of Things) is woensdagmiddag officieel van start gegaan tijdens een bijeenkomst op de TU Delft Campus. Het Do IoT Fieldlab richt zich op het ontwikkelen van toepassingen van het Internet of Things, waarbij 5G een belangrijke rol speelt. “Het Internet of Things brengt een heleboel fantastische dingen voor de toekomst”, zei decaan John Schmitz van de faculteit Electrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI).

Boost voor Zuid-Holland

Tijdens de bijeenkomst op de TU Delft Campus verrichtte wethouder Saskia Bruines van de gemeente Den Haag namens de MRDH de openingshandeling: een demonstratie van het tactiele internet. De MRDH investeert 200 duizend euro in het Do IoT Fieldlab. “Deze nieuwe technologie biedt veel mogelijkheden voor deze regio”, zei Bruines. “Het zal de economie en de provincie een mooie boost geven.”

 

Foto: Daniel Verkijk

Lees het hele nieuwsbericht

Bron: 
TU Delft