Derde fietsenstalling station Delft

04 september 2020

De fiets stallen en binnen vijf minuten op het perron: iedereen kan vanaf vandaag gebruikmaken van de derde ondergrondse fietsenstalling op station Delft. Met 2.400 nieuwe plekken is er nu in totaal plek voor meer dan 10.000 fietsen op het ov-knooppunt. De derde fietsenstalling is gebouwd in de kelder van Antoni, een multifunctioneel gebouw dat eind 2020 haar deuren opent aan het stationsplein. De ingang van de nieuwe stalling zit tussen de eerste en de tweede stalling. De MRDH was één van de medefinanciers van het project.

 

Een fietser rijdt met zijn fiets aan de hand als eerste naar binnen in de net geopenende fietsenstalling onder het station van Delft

De fietsenstalling ging vrijdagochtend 4 september voor het eerst open. De eerste gebruikers konden toen hun fiets stallen.

Snel en gemakkelijk overstappen

˝Als gemeente en vanuit de Metropoolregio zetten we fors in op duurzame mobiliteit, met schonere vervoermiddelen die minder ruimte innemen.” 

Aldus Martina Huijsmans, wethouder Mobiliteit van gemeente Delft en tevens regiobestuurder Ketenmobiliteit binnen de MRDH. ˝Met 2.400 nieuwe stallingsplekken wordt het gebruik van de fiets en het openbaar vervoer weer wat sneller en gemakkelijker voor de reiziger.˝ De 23 gemeenten binnen de metropoolregio zetten samen in op een betere aansluiting van de fiets naar het openbaar vervoer. Goede, veilige en voldoende fietsparkeerplekken dragen hieraan bij. Lees het hele bericht bij de gemeente Delft

Betrokken partijen

De derde fietsenstalling is gefinancierd door de gemeente Delft, de provincie Zuid-Holland, ProRail (namens het ministerie van I&W) en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. NS gaat de stalling beheren.