Bruno Bruins tijdelijk algemeen directeur HTM

22 september 2020

Met ingang van 28 september wordt Bruno Bruins benoemd tot algemeen directeur (ad interim) bij HTM. Dit gebeurt op voordracht van de Raad van Commissarissen aan de aandeelhouders van HTM. Dit zijn de gemeente Den Haag en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Bruins neemt in deze functie Jaap Bierman waar, die deze zomer ernstig ziek werd en op dit moment een langdurige behandeling ondergaat.

Pieter Varekamp, portefeuillehouder Middelen, bestuurscommissie Financiën MRDH: “Wij hopen op spoedig herstel van Jaap Bierman en wensen hem alle kracht toe. Tegelijkertijd zijn we blij dat met de komst van Bruno Bruins kan worden doorgewerkt aan de ontwikkelingen en actuele vraagstukken met betrekking tot het OV.”

Tot 19 maart 2020 was Bruno Bruins minister voor Medische zorg en Sport. Daarvoor had Bruins verschillende functies in politiek en bedrijfsleven. Eerder was hij staatssecretaris OC&W (kabinet-Balkenende III), voorzitter Raad van bestuur UWV (2012-2017) en ook wethouder in Den Haag (2000-2006). Bruins is geen onbekende in de OV-wereld. Al eerder werkte hij in de OV-sector bij HTM en Connexxion.