10.000 euro voor het beste OV idee!

Naar overzicht
1 oktober 2015

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) daagt Young Professionals, studenten en mensen uit de creatieve industrie uit om een innovatief en concreet uit te voeren idee te bedenken waarmee de kwaliteit van het openbaar vervoer in de metropoolregio verbetert. De winnaar wint € 10.000,- en realiseert samen met de MRDH en de OV-partners het idee. Naast deze vakjuryprijs is er een publieksprijs van € 1.250,-.

Meedoen aan Slim OV idee
Het indienen van een idee kan in verschillende vormen: van tekst, beeld, film tot een compleet plan van aanpak. Uiterste inleverdatum is 21 december 2015. Kijk voor meer informatie op www.slimovidee.nl. Volgend jaar maart wordt de winnaar bekend gemaakt.

Winnaar 2014
In 2014 werden meer dan 150 ideeën ingediend. In 2014 was de winnaar van de vakjuryprijs Jacco Lammers met de Last Mile Planner (LAMP): een interactieve ‘touchwindow’- een soort reuzentablet - met een grote digitale kaart van de omgeving. Geef de bestemming aan op de kaart en de ‘tablet’ plant de reis met het OV, de (huur)fiets of taxi. Het biedt reizigers de mogelijkheid om gemakkelijk hun weg te vinden. De realisatie van dit ‘tablet’ is in volle gang en wordt eind dit jaar in gebruik genomen op Metrostation Rotterdam CS en in de aankomsthal van Rotterdam The Hague Airport.

Partners van Slim OV idee
De Vervoersautoriteit van de MRDH schrijft deze competitie nu voor de derde keer uit en werkt hierin samen met de OV-partners RET, HTM, NS, Connexxion, Veolia en Waterbus. Doel van deze competitie is om de kwaliteit van het OV te bevorderen.