Uitnodiging Geocongres MRDH 2018

Datum: 
dinsdag, juni 19, 2018
Aanvang: 
11.30 uur
Eind: 
17.30 uur
Locatie: 
Bestuurscentrum gemeente Pijnacker-Nootdorp, Oranjeplein 1, 2641 EZ Pijnacker

Ruimte voor Data

Op 19 juni vindt onder leiding van dagvoorzitter Geert Maarse het zesde Metropool Geocongres plaats. Het thema dit jaar is Ruimte voor Data.

De uitdaging hoe kom je van het experimenteren met data tot het creëren van ruimte voor data is zeer actueel. Datagericht, kennisgericht of informatie gestuurd werken zien we steeds meer om ons heen. Met deze manier van werken als stip op de horizon betekent dat er voor veel organisaties nog een lange weg te gaan is. Deze weg is niet eenduidig, zal deels nog aangelegd moeten worden en ligt vol obstakels. Hoe krijg je bijvoorbeeld de organisatie en medewerkers mee in een nieuwe werkwijze?

Bij dit congres zullen wij hier in een gevarieerd aanbod van interactieve sessies en interessante sprekers dieper op in gaan. Een aantal gemeenten en organisaties die op dit gebied al flink aan de weg aan het timmeren zijn, delen hun opgedane kennis en ervaringen. De insteek van de middag is om van elkaar te leren en praktische handvatten mee te geven waar je mee verder kan. En natuurlijk is er ook volop gelegenheid tot netwerken met de collega’s uit de metropoolregio.

Het congres staat geheel in het teken van het gebruik en de toepassing van geodata. Het congres is niet alleen bedoeld voor iedereen die met geodata werkt, maar juist ook voor ambtenaren die hun werk nog beter kunnen doen als zij geodata inzetten.

Programma:

11:30 - 12:30    Ontvangst en lunch

12:30 - 13:45    Opening en welkom door gemeentesecretaris Jan-Paul Woudstra
                            gevolgd door het plenaire programma o.l.v. dagvoorzitter Geert Maarse,
                            met sprekers Henk Wesseling en Bert Mulder

13:45 - 14:00    Pauze

14:00 - 14:45    Interactieve sessies ronde 1

15:00 - 15:45    Interactieve sessies ronde 2

16:00 - 16:30    Samenvatting van de dag en afsluiting

16:30 - 17:30    Netwerkborrel

 

Deelname aan het congres is gratis. Aanmelden kan via deze site: https://www.geocongresmrdh.nl/

Namens de gemeenten Pijnacker-Nootdorp, Den Haag en Rotterdam ontvangen we je graag vanaf 11.30 uur in Bestuurscentrum gemeente Pijnacker-Noordorp, Oranjeplein 1,2641 EZ Pijnacker