Kennisbijeenkomst Detailhandel MRDH

Datum: 
donderdag, mei 3, 2018
Aanvang: 
15.00 uur
Eind: 
16.30 uur
Locatie: 
Metropoolregio Rotterdam Den Haag, Westersingel 12, Rotterdam

Op donderdag 3 mei vindt van 15:00-16:30 uur een kennisbijeenkomst plaats over het toekomstbestending maken van winkelgebieden. 

Door de bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat van 1 februari is aan 9 projecten in de metropoolregio een bijdrage toegekend voor de versterking van de detailhandelsfunctie van middelgrote centrumgebieden. Vanaf 1 mei kan ook bij de provincie Zuid-Holland subsidie worden aangevraagd voor winkelcentra. Zie in de bijlage de mail met deze bekendmaking. Een goede aanleiding om de aanpak van deze gebieden onder de loep te nemen!

Inleiding door Wilbert Kroesen
Wilbert is managing consultant bij Ecorys voor detailhandel en binnensteden. Hij heeft ervaring als vestigingsplaatsonderzoeker (Vendex Food Groep), als distributieplanoloog (Kolpron), als docent marketing en vastgoed in het hoger onderwijs (HEAO Sittart, NOVAM en KU Leuven) en als hoofd marketing research in de vastgoedontwikkeling (Johan Matser, Giebers, AM).

Inleiding door David Lansen 
David is Adviseur Ondernemerscollectieven bij INretail, Accountmanager bij platform De Nieuwe Winkelstraat (gericht op het toekomstbestendig maken van winkelgebieden), voorzitter van het overkoepelende platform van alle ondernemers- en winkeliersverenigingen in binnenstad Delft ‘BOB Delft’ (Bestuurlijk Overleg Binnenstad) en secretaris van Stichting Centrummanagement Delft.

Aanpak toekomstbestendige winkelgebieden
Door de bijdrage van de MRDH en de subsidie van de provincie Zuid-Holland wordt de aanpak van gemeenten ondersteund. De kennisbijeenkomst is gericht op het inbrengen en leren van elkaars vraagstukken en het concretiseren van de aanpak. De beide inleiders geven daar reflectie op. 
Ellen Govers van de gemeente Leidschendam-Voorburg deelt alvast haar ervaringen hoe de bijdrage van de MRDH in Leidschendam-Voorburg is ingezet. Ze zal hierbij ingaan op de aanpak, de mogelijkheden die de regeling geboden heeft maar ook de punten waar ze tegenaan gelopen zijn.

Aanmelden
Meld je aan bij Lonneke Vossen, l.vossen@mrdh.nl.
Heb jij ook een vraag of casus die je graag wilt spreken op 3 mei? Laat het Lonneke Vossen direct weten!

Datum en tijd
Donderdag 3 mei van 15:00 tot 16:30 uur

Locatie en parkeren
De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is gevestigd op de Westersingel 12 te Rotterdam
Het pand is op 5 minuten lopen van Rotterdam CS en metrostation Eendrachtsplein, en heeft een eigen parkeerplaats op de binnenplaats.